Tuesday, October 13, 2015

~ Lampuneon Cafe ~

assalamualaikum and hi. 

mood rajin review! 
clap hands. 
:) 

ai memang suka misi mencari makanan sedap sepanjang perjalanan. 
dan akan gugel apa yang orang suggest. 
tengok ig, tengok 4sq. 
if ada good comments, mesti mahu pergi. 
sejauh mana pun akan ai try. 
dengan bantuan waze atau Google maps. 
haha. 

road trip kali ni kami singgah dekat lampuneon Cafe, Tanjung malim. 
berbekalkan keazaman ai route guna waze. 
tapi x jumpa. 
try guna Google maps. 
sama juga. 
dan bila tengok ig lampuneon, baru nampak maps ke sana. 
tapi itu pun ai x reti tgk sebab quite confusing. 
nasib baik my beloved driver nampak landmark, Elite Futsal tu. 

so, here my instructions to get there safely. 
if sudah route guna waze or maps, sila off kan selepas nampak KTM tanjung malim. 
jalan depan sikit, nampak simpang ke kanan ada bangunan kedai, di situlah lampuneon.
dkt simpang tu ada orang jual kuih.
cafe ni sebelah building futsal. 

dan bila sampai ke situ ai pun blur mau order apa. 
everything in the menu rasa macam sedap.
haha. 

disebabkan day before tu their machine rosak, x boleh mau order any juice or blended drinks.
dan ai pilih blue lagoon. 
him, ai lupa namanya. 
tu hah gambar di bawah. 


my drink sedap dan ai suka.
tapi air dia sangat manis for me. 
semenjak ada gigi besi, ai can't handle too much sugar.
but he said it's okay. 
boleh minum dengan berjaya. 

for food. 
him, grilled black pepper chicken. 
me, maryland chicken with black pepper sauce. 
photo as below. 



overall food tu rasa sedap. 
but boleh improve in term jangan hangitkan sauce tu dan terkena dekat fries. 
grilled chicken tu lah. 
my food serious okay. 
ai enjoy the food. 
:) 

in term of price, affordable. 
harga itu di Tanjung malim dengan kualiti yang begitu sepadan. 
quote to him. 

interior cafe sangat ohsem. 
those decoration sangat menarik. 
sila Google kalau mau tengok. 
ai taboleh tahan lapar, jadi memang terus order food saja. 
haha. 

so, anyone yg pass by Tanjung malim shud visit this cafe. 
Masa perniagaan Ahad -  Jumaat. 
2pm above. 

sekian. 

diam! 

.: E.N.D :. 

~ I love food as I love you~

0 kOmentar:

 
blog template by suckmylolly.com : background image by Patrick Hennessey